AKCIJA  – skupinski nakup pred dvigom cen 2. aprila

DOdatki EPTAR

Dodatna orodja in knjižnice za Archicad, ki jih razvija podjetje Eptar.

O podjetju EPTAR

Podjetje Eptar je bazirano v Budimpešti in že leta razvija knjižnice objektov za Archicad. Poleg kvalitetnih objektov so razvili tudi vrsto orodij, kjer te objekte potem uporabljajo, oz. namenska orodja, ki olajšajo delo pri dočenih posebnih zahtevah uporabnikov Archicada.

Najbolj znan so orodja Reinforcement (za modeliranje armature), ArchiTerra (za modeliranje terena) ter Tiling, za oblikovanje sten in tal, ki jih prekrivamo s keramiko.

Reinforcement 5

MODELIRANJE ARMATURE

Ta rešitev pomaga projektantom, da v programu ArchiCAD izdelajo dokumente in seznam potrebne armature za svoje stavbe. Aplikacija zagotavlja orodja za definiranje vseh 2D risb in popolnih 3D modelov.

Rešitev vsebuje knjižnico različnih objektov za armiranje in dodatek. Zagotavljajo veliko svobode pri opredeljevanju konstrukcij, pomagajo pa tudi pri določanju kompleksnih objektov. Eptar Reinforcement preverja tudi identifikacijsko številčenje armaturnih palic in ga po potrebi popravi. Z orodjem za armiranje lahko uporabniki preprosto izračunajo potrebno količino armatur. Seznam armature je na voljo na tlorisu tako kot interaktivni načrt.

ArchiTerra 4.5

MODELIRANJE TERENA

ArchiTerra je rešitev za uporabnike programa ArchiCAD za ustvarjanje in upravljanje 3D modelov terena. Je uporabno orodje, zlasti če morate delati z velikimi območji, saj omogoča vstavljanje drugih elementov, kot so ceste, planote, stavbe in drugi.

ArchiTerra je bil razvit in ustvarjen za reševanje posebne težave uporabnikov programa ArchiCAD: ustvarjanje in upravljanje tridimenzionalnih modelov terena.

ArchiTerra pomaga ustvariti rešitve za terene z risanjem lastnega zemljišča ali uvozom podatkov iz različnih vrst datotek, kot so datoteke DXF, besedilne datoteke ali datoteke oblik, ter omogoča delo in vizualizacijo morfologije v 2D in 3D.

Tiling 3.7

KERAMIKA

Aplikacija za stenske in talne ploščice za ArchiCAD. Oblaganje je bilo razvito za skrajšanje postopka risanja načrtov oblaganja prostorov, uporabniki pa lahko definirajo 3D model za upodobitve notranje opreme in dobijo natančen izračun iz potrebnih komponent v bruto in neto kvadratnih metrih ali v kosih.

  • Brezplačna opredelitev teksture, velikosti ploščic in imena seznama
  • Obdelava stenskih in talnih poligonov
  • Podprti so robovi vrat in oken
  • Posamezno in celotno urejanje vrstic v enem koraku
  • Opredelitev in urejanje dodatnih lukenj
  • Pravokotno in poligonsko umeščanje posameznih elementov

Oblikujmo prihodnost