AKCIJA  – skupinski nakup pred dvigom cen 2. aprila

Kategorije

Uporaba nelegalnih Archicad licenc

Uporaba nelegalnih Archicad licenc

Programska oprema podjetja GRAPHISOFT je podvržena zaščiti avtorskih pravic, navedenih v Licenčnih pogojih, ki se izpišejo ob vsaki namestitvi programa. Popolna namestitev programske opreme je mogoča le s strinjanjem s pogoji. Za ARCHICAD je na voljo več različnih vrst licenc, vsaka s svojimi lastnostmi in nekaterimi omejitvami. Z nakupom licence program ne postane last kupca, ampak mu je programska oprema le predana v uporabo.

Uporaba nelicenčne programske opreme je huda kršitev avtorskih pravic in zaradi posledic tega dejanja lahko postanete predmet več pravnih zahtevkov, kar lahko nepopravljivo škodi vašemu ugledu in ima lahko tudi druge posledice. GRAPHISOFT je član združenja BSA (www.bsa.org) ki promovira uporabo legalne programske opreme po svetu.

Podjetji GRAPHISOFT in PILON AEC, kot njegov predstavnik v Sloveniji bosta vsako ugotovljeno kršitev licenčne pogodbe brez izjeme prijavila pristojnim inštitucijam. Za neupravičeno uporabo se smatra vsaka uporaba komercialne verzije programa brez zaščitnega ključka, oz večje število delujočih licenc, kot je kupljenih, uporabo študentske ali šolske licence programa za izdelovanje komercialnih projektov in vsako odstranjevanje zaščitnega napisa (ARCHICAD Educational Version) s tiskanih dokumentov.