Kaj je DDS-CAD

DDS-CAD je 3D orodje za modeliranje elektro in strojnih inštalacij z integriranimi izračuni, generično bazo podatkov ter OpenBIM konceptom. DDS-CAD je inteligenten program s katerim celotna ekipa projektantov različnih strok zmanjša število napak in rizikov. Procesi dela so optimizirani, inštalacije so simulirane, preverjene in ovrednotene pred dejansko izvedbo.

Od ustanovitve 1984 je podjetje Data Design System (DDS) ponudilo številne inovativne in »price-performance« ugodne programske rešitve za področje gradbene industrije. Z več kot 13.500 uporabniki po vsem svetu je podjetje Data Design System eno vodilnih evropskih podjetji za razvoj CAD programov. Data Design System ASA ima sedež na Norveškem v mestu Stavanger in hčerinsko podjetje v Nemčiji. Pod kratico DDSY, podjetje kotira na Norveški borzi. DDS odlikujejo visoki razvojni standardi in dosledna podpora za stranke. Visok tehnični nivo produktov in širok spekter aplikacij so rezultat izkušenj iz prakse, intenzivnih mednarodnih raziskav in razvoja.

DDS ponuja modularne in objektno-orientirane rešitve, ki so prilagodljive potrebam uporabnikom. Programi bazirajo na CAD jedru, ki je produkt lastnega razvoja. DDS-CAD je prava BIM platforma, podrejena open buildingSMART standardom. Vodilni produkt podjetja je DDS-CAD MEP, ki se ga lahko kupi kot celoto (Mechanical, Electrical and Plumbing) ali pa posamično po modulih. DDS programi se vsakodnevno in uspešno uporabljajo za MEP projektiranje v BIM projektih po celem svetu.

Zaradi svoje popolne kompatibilnosti s programom ArchiCAD je DDS-CAD prva izbira projektantov, ki sodelujejo z biroju, ki uporabljajo ArchiCAD. Zastopnik za DDS-CAD je podjetje Živa Hiša d.o.o. Skupaj s strokovnjaki tega podjetja pripravimo tudi demonstracijo sodelovanja med obema BIM rešitvama.

zivahisa-logo