Artlantis 2020

Artlantis 2020 je najhitrejše samostojno orodje za izdelavo 3D fotorealističnih vizualizacij, razvit posebej za arhitekte in oblikovalce, idealno za hitro izdelavo visokokakovostnih 3D vizualizacij, animacij. Z novim rendering pogonom, ki upošteva fizikalne lastnosti svetlobe izdelate še še boljše izdelke. Zaradi prepoznavne tehnologije živega predogleda je Artlantis 2020 logična izbira za skoraj 100.000 arhitektov, urbanistov, krajinarjev ter oblikovalcev v preko 110 državah. Artlantis 2020 združuje prej ločena izdelka Artlantis Render in Artlantis Studio v enoviti aplikaciji. Artlantis 2020 omogoča brezplačno distribuirano renderiranje, tako da lahko izkoristite vse razpoložljive računalnike v vašem omrežju in tako dramatično pospešite čas izdelave renderingov ali animacij.

Novosti kot so vključene RAL barve, orodje Denoiser, ki dramatično zmanjša nivo šuma in tako pohitri vaše renderje, novi materiali za 3D travo in orodje Portal, ki na inovativen način naredi osvetlitev interierjev še bolj realistično, bodo vaše predstavitve naredile izjemne.

Artlantis 2020 je prilagojen za različne potrebe in prakse. Nekdanji Artlantis Render in Artlantis Studio sta združena v eno orodje in namenjen tistim, ki iščejo visokokakovostne fotorealistične prikaze (arhitekti, oblikovalci inetrierjev, načrtovalci mest, krajinarji, sejemskih postavitev, itd), in na drugi strani vsem, ki si želijo poleg statičnih slik izdelati tudi zahtevnejše animacije, kjer lahko animirajo tudi kamero in objekte. Primere vizualizacij si lahko ogledate v galeriji vizualizacij in animacij, ki so jih objavili Artlantis uporabniki.

Tehnologija One Click Radiosity

Že predogled scene v skoraj realnem času omogoča dober vpogled v končno sliko, saj je vključen tako Raytracing kot  Radiosity način predogleda. Način Radiosity za razliko od Raytracing metode sledenja žarku izračunava tudi odboje svetlobe od vseh površin na katere svetloba pade. Odbita svetloba se tudi obarva glede na material in barvo površine od katere se odbije. Še posebej učinkovit je pri izdelavi interierjev, saj je za osvetlitev scene v večini primerov dovolj že zunanja sončna svetloba, ki prihaja skozi okno. Tako odpade večkrat mukotrpno postavljanje skritih luči v prostor za zadostno osvetlitev. Artlantis 2020 poleg orodij za nadzor klasičnih virov svetlobe, omogoča tudi samostojno nastavitev sončne svetlobe (Heliodon) za izračunavanje senc in študije naravne osvetlitve.

Hitro do kvalitetnih animacij

Artlantis 2019 vsebuje vse zmogljivosti in orodja za animiranje objektov, kamere in osvetlitve. Objekti, izdelani posebej za Artlantis 2020o imajo prednastavljene gibe. Tako npr. ljudje lahko hodijo, stojijo, vstanejo ali se vsedejo, vodi nastavljamo parametre valovanja, okolici pa jakost vetra, kar vpliva na premikanje oblakov na nebu. S pomočjo enostavne manipulacije poti kamere pripravite profesionalne animacije katere lahko shranite v različnih formatih. Artlantis 2020 poleg orodij za nadzor klasičnih virov svetlobe, omogoča tudi samostojno nastavitev sončne svetlobe (Heliodon) za izračunavanje senc in študije naravne osvetlitve.

Uporabniški vmesnik

Artlantis ima enostaven uporabniški vmesnik, da bi lažje izkoristili prednosti novejših, širših zaslonov. Prikaz projekta je optimiziran in ponuja še večje predogledno okno kot do sedaj. Delo s projektom je še lažje saj je okno programa standardizirano za Mac in Windows okolje. Predogledno okno in okna Inspectorja so popolnoma prilagodljiva in jih razporedimo tako, da nam ne zakrivajo pogleda. Število kliko, da dosežemo določen ukaz je občutno zmanjšano.

 

Perspektiva

Artlantis 2019 ponuja novo možnost za prikaz perspektive: Vsak pogled ima sedaj lahko svoj teren (Infinite ground) ki je lahko na različnih višinah in s svojo teksturo ter fotografijo za ozadje ali ospredje. Manipuliranje z ozadjem je močno poenostavljeno in izboljšano. Artlantis prinaša tudi t.i. arhitekturno perspektivo, kjer imamo le dve bežišči. Tako dobimo vse vertikalne linije projekta prikazane tako kot želimo. Teksture je mogoče prikazati tudi v 2D pogledih.

Perspektiva

Knjižnjice tekstur in objektov

Katalog objektov3D Plants

Uporaba novega kataloga materialov in objektov je enostavna in hitra. Organiziran je v kategorije in podkategorije, tako da je iskanje prave teksture ali objekta opravljeno z nekaj kliki. Če uporabljate dva zaslona je katalog mogoče imeti odprt na drugem, in tako še povečati prostor za predogledno okno.Artlantis 5 prinaša tudi nekaj povsem novih tekstur. Nekatere so optimizirane za reliefno mapiranje, nekater pa za ponazoritev naravnih materialov, kot je trava, zemlja ali voda.  

Artlantis media

 Novi Artlantis 2019 ne bi bil popoln brez nove trgovine vključene v sam program za enostaven nakup dodatnih objektov ali materialov. Trgovina ponuja preko 5.000 izdelkov katere od sedaj lahko kupujete tudi posamezno in ne več celotnih zbirk. Seveda so vaši dosedanji objekti in materiali povsem kompatibilni z novo verzijo in jih s priloženim pretvornikom enostavno pripravite za uporabo v Artlantis 2019.

Še nekaj novosti

Galerija vizualizacij s programom Artlantis

Celotno galerijo si lahko ogledate na straneh podjetja Abvent