Pomoč pri delu

Ko uporabnik programa obstane pred težavo, ki je sam ne zna rešiti je ključno, da se lahko kam obrne po pomoč. Pri delu z ArchiCADom obstaja veliko načinov, kje dobiti informacije o določeni funkciji programa, "how-to" navodila, triki in nasveti in video vodniki. Če na vseh spodaj naštetih mestih ne najdete odgovora, se vsekakor lahko obrnete na nas tudi neposredno preko maila ali v delovnem času preko telefona. Potrudili se bomo da bo delo na vaših projektih potekalo nemoteno.

Predstavitve programov ArchiCAD, Twinmotion, Artlantis

Za vse, ki se še niste srečali z BIM projektiranjem, seveda organiziramo brezplačne predstavitve vseh prednosti BIM projektiranja v primerjavi z zamudnim tradicionalnim 2D risanjem, katerega še vedno uporablja veliko arhitekturnih birojev. Na predstavitvi, ki lahko poteka v naši učilnici ali pa se pripeljemo v vaš biro vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki jih zagotovo ne bo malo. ArchiCAD je bil razvit izključno za projektiranje zgradb in je kot tak za arhitekta ali gradbenika izjemno intuitiven za uporabo. Na predstavitvi boste dobili tudi demonstracijsko verzijo programa ArchiCAD.

Izobraževanja

Najlažja in najhitrejša pot za uspešno delo je obisk začetnega tečaja. Tukaj spoznate osnove in principe dela s programi, katere ponujamo. Za bolj poglobljeno predstavitev določenega področja ponujamo nadaljevalne tečaje na poljubno temo. Tečaje organiziramo v majhnih skupinah največ šestih udeležencev, kar edino zagotavlja da na predavanjih osvojite potrebno znanje. Opis tečajev boste našli tukaj.

GRAPHISOFT HELP Center

HELP Center je prisoten od ArchiCAD 17. Do njega lahko dostopamo neposredno iz menija HELP v ArchiCADu, ali pa na spletnem naslovu http://helpcenter.graphisoft.com. Nadomešča prejšnji sistem pomoči, ki je bil v bistvu elektronska verzija uporabniškega priročnika. HELP Center je razdeljen na dva dela; Vodnike (Guides) in Video vsebine. V iskalno polje samo vpišemo vprašanje in HELP Center nam bo prikazal video vsebine ali mesta v vodnikih, ki se dotikajo te teme. Odgovore išče na vseh mogočih kanalih, tako ArchiCAD Wiki portalu, mednarodnem forumu, spletni strani Graphisoft.com in še kje. Rezultate iskanja vam uredi po relevantnosti odgovora in vam jih prikaže v razumljivi grafični postavitvi.

Mednarodni forum uporabnikov programa ArchiCAD

Največja zakladnica znanja, nasvetov in trikov je zbrana na mednarodnem forumu ArchiCAD Talk. Preko 70.000 registriranih uporabnikov z vsega sveta in čez 200.000 člankov vam s pomočjo močne iskalne funkcije zagotovo navržejo kakšen nasvet za vprašanje ki ga imate. V kolikor želite vprašanja tudi postavljati ali odgovarjati na težave drugih je potrebna brezplačna registracija.

Preverite svoje znanje

Ste prepričani da dobro poznate ArchiCAD? Bi se radi preizkusili? Na voljo je Online Certification Program kjer boste odgovarjali na 50 vprašanj izbrane verzije ArchiCADa in tako ocenili svoje znanje. Vsem, ki boste izvedli ta preizkus in dosegli vsaj 60% točk in tnam, to sporočili, bomo podarili manjše presenečenje.

Pomoč po telefonu, e-pošti in spletna pomoč

Če na zgoraj omenjenih mestih ne najdete odgovora, nas seveda lahko tudi pokličete ali pošljete vprašanje po e-pošti. Zaradi velikega števila licenčnih uporabnikov, študentov in uporabnikov preizkusne verzije si pridržujemo pravico, da imajo pri odgovorih na neposredna vprašanja prednost uporabniki s sklenjeno vzdrževalno pogodbo ArchiPLUS.