Kdo uporablja SketchUp Pro? Vsi.

Stotisoče uporabnikov iz vseh področij (arhitekti, gradbeniki, strojniki konstruktorji, oblikovalci interierjev, krajinski arhitekti, urbanisti, industrijski oblikovalci,..) uporabljajo SketchUp Pro vsakodnevno.

Vsak, ki rad skicira ročno vendar ni zadovoljen z uporabnostjo CAD programov za te namene, bo znal ceniti edinstven pristop pri skiciranju s programom SketchUp. CAD paketi, ki so pri današnjem projektiranju nepogrešljivi niso namenjeni hitremu oblikovanju in razvijanju osnovne ideje. Namesto uporabe številnih in za skiciranje zapletenih ukazov, SketchUp združuje zgoščena a robustna orodja s pametnim sistemom vodenja uporabnika, ki 3D oblikovanje naredi na moč enostavno. Rezultat je uporabniški vmesnik, ki podpira dinamično in kreativno raziskovanje 3D oblik, materialov in svetlobe ne da bi zahteval velike investicije v učenje.

Ne veste ali izbrati SketchUp Pro ali Sketchup Make? Poglejte razlike pri dnu strani.

Kaj je novega v SketchUp Pro 2017

 

Postanite dober uporabnik, hitro!

SketchUp Pro je kot svinčnik z nadnaravnimi močmi. Začnite z risanje črt in oblik. Povlecite ali potisnite površine in jih spremenite v 3D oblike. Raztegnite, zvrtite in kopirajte da oblikujete kar želite. Naprednejši uporabnik? Začnite z oblikovanjem na osnovi CAD podatkov, oblike terena ali celo iz ročno skiciranih osnutkov. Izdelajte modele s svojimi lastnostmi in atributi. SketchUp Pro je lahko enostaven in zmogljiv, kakršnega si želite.

Oglejte si video vodnike…

 

Iz 3D modela v risbo

Vsak projekt morate nekoč spremeniti v niz risb za projektno dokumentacijo: tlorisi, prerezi, pogledi, perspektive. LayOut v SketchUp Pro vam omogoča da različne poglede na vaš 3D model na liste, izberete prikazano merilo, nastavite debeline črt in dodate kote, opombe in ostale grafične elemente. Spremembe na 3D modelu se samodejno odrazijo na listih. Kadarkoli jih nato izvozite v PDF, slikah in CAD formatih.

Video vodniki – Layout…

 

Naučite se ga, hitro.

SketchUp je sinonim za prijazno 3D orodje z razlogom: ne žrtvujete uporabnosti zaradi funkcionalnosti. S pomočjo priročnih nasvetov, namenskega inštruktorja za začetnike in gore materialov na spletu je pomoč vedno na dosegu.Za vsak primer, pa je v vsako licenco vključena enoletna tehnična podpora.

Preberite več…

 

Noben program ni otok zase

SketchUp Pro je narejen da se umesti znotraj vašega delovnega procesa. S povezavo do BIM orodij kot je ArchiCAD in formati DXF, DWG, 3DS, DAE, TIF, JP in še mnogimi je enostavno v SkecthUp uvoziti 2D ali 3D risbe in modele, ali delo začeto v SketchUPu nadaljevati v specializiranih orodjih, kot je ArchiCAD.

Preberite več…

  Pro_05_FileExchange_240x126

Dodatna specializirana orodja

SketchUp Pro omogoča uporabo množice brezplačnih in plačljivih dodatkov in razširitev s katerimi si lahko olajšamo še tako zahtevne projekte. Dodatki v obliki orodij za vizualizacije, analize, izračune si namestimo samo in še razširimo funkcionalnosti SketcUpa.

Poglejte v Extension warehouse…

 

Tisoči brezplačnih objektov

Potrebujete določen stol za sobo, katero oblikujete? Ali luč ki se poda k njemu? Nosoroga za v živalski vrt? Praktično vse kar potrebujete boste našli v SketchUp 3D Warehouse, največjem skladišču brezplačnih 3D objektov.

Poglejte v 3D warehouse…

 

Svet v kontekstu – dobesedno

V vsakem trenutku lahko v SketchUp Pro prinesemo izrez iz resničnega sveta. Brezplačno dobite aerofoto posnetke, 3D model terena in geografske podatke za izdelavo realističnih študij osončenja. Uvozite lahko že izdelane 3D modele stavb v okolici ali uporabite Google Street View in  jih modelirate sami.

Preberite več…

  Pro_09_Context_240x126

SketchUp Pro ali SketchUp Make?

Orodje SketchUp je na voljo v dveh verzijah: SketchUp Pro, ki je namenjen profesionalni uporabi in SketchUp Make, ki je namenjem vsem ostalim. Ker verjamemo, da dodatne fukcionalnosti, ki so prisotne v Pro verziji več kot odtehtajo strošek nakupa licence, vas opozarjamo, da brezplačne različice, SketchUp Make ni dovoljeno uporabljati za kakršnokoli profesionalno delo. Če z njim izdelate načrt svojega stanovanja, objekt, ki si ga natisnete na 3D tiskalniku, ga uporabljate v šoli ali samo za lastno zabavo, potem brez skrbi uporabljajte SketchUp Make. V kolikor pa je izdelek kakorkoli uporabljen pri vašem delu za katerega želite biti plačani, potem ste v izogib kršenju licenčne pogodbe kandidat za SketchUp Pro verzijo.

Pro verzijo je mogoče preizkušati brezplačno 30 dni od namestitve in če vas v tem času dodatna orodja ne prepričajo, da je eden najbolj uporabljenih 3D modelirnikov vreden nakupa, ga preprosto odstranite z računalnika.

SketchUp Pro je izjemoma brezplačno na voljo učiteljem in profesorjem na katerikoli šoli ali univerzi. Za učence, dijake in študente je na voljo SketchUp Make, v kolikor pa želite v šoli opremiti učilnico s SketchUp Pro licencami, jih šola lahko kupi pod posebnimi cenovnimi pogoji.

V primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z licenciranjem programa SketchUp nas kontaktirajte.

Glavne razlike med SketchUp Pro in SketchUp Make verzijo.

Razlikepromake