BIMx

BIMx

GRAPHISOFT BIMx je inovativno, interaktivno BIM komunikacijsko orodje za arhitekte, ki postavlja nove standarde za sodelovanje in predstavitev v AEC industriji. Z novim naborom možnosti t.i. BIMx Docs lahko BIM model objavimo tudi skupaj z vsemi pripadajočimi 2D dokumenti, detajli, PDF prilogami in vsem, kar potrebuteje za predstavitev projekta naročniku, sodelavcem ali na gradbišču. BIMx Docs je trenutno na voljo le za iOS mobilne naprave (iPad, iPhone) vendar je v delu tudi že Android verzija.

BIMx Docs

Sedaj lahko BIM projekt narejen z ArchiCADom preneste tudi na iOS mobilne naprave (iPad, iPhone) skupaj z vso pripadajočo konstrukcijsko dokumentacijo. Tako vi in vaši sodelavci imate vedno pri sebi zadnjo verzijo dokumentacije, katero lahko prosto pregledujete kjerkoli. Oznake za prereze in etažne višine vas vodijo do ustreznega načrta neposredno iz 3D fotorealističnega pogleda, prerezne ravnine pa lahko spreminjate s potegom prsta.

 bimxdocs-1

Raziskujte

S pomočjo ArchiCADa in GRAPHISOFT BIMx lahko arhitekti in inženirji raziskujejo svoj projekt v interaktivnem 3D okolju, ki uporablja že znane 3D navigacijske tehnike. Med sprehodom po in okoli vašega objekta raziskujte vaše ideje, koncepte in morebitne alternative. Navigacija podobna tistim v računalniških igrah je enostavna za uporabo.

 bimx1
 bimx2

Komunicirajte

Uporabite BIM model ki je jedro vsakega BIMx projekta in prikažite različne informacije o projektu znotraj interaktivnega 3D okolja. Vključite ali izključite plasti (layerje), izmerite objekte in razdalje, prikažite geometrijske lastnosti objektov…

Delite

Delite svoj projekt s komerkoli. Izdelajte interaktivni 3D prezentacijski paket v katerikoli fazi proejktiranja ina ga pošljite soudeležencem kot izvršljivo datoteko za Mac ali Windows okolje, iOS in Android tablice ali telefone. Uporabnik si enostavno naloži brezplačni pregledovalnik BIMx datotek in že se ima možnost sprehajati po modelu.

 bimx3
 bimx4

BIMx navigacija

GRAPHISOFT BIMx je oblikovan tako, da je navigacija po modelu intuitivna in enostavna, ne glede na napravo na kateri model gledate. V tem posnetku boste spoznali osnovne funkcije na Apple iPad in iPhone.

GRAPHISOFT BIMx Webinar

Oglejte si posnetek spletnega webinarja uporabi BIMx tehnologije na projektiranju Porche Design Tower. Spoznajte Graphisoftove oblačne storitve in prednosti, katere vam prinaša uporaba BIMx tehnologije za pridobivanje zaupanja strank.

 bimx1