ArchiCAD 22 - OPEN BIM

ArchiCAD 22 nadaljuje s podporo OPEN BIM delotoku in dodaja podporo tudi za IFC 4 in BIM Collaboration Format (BCF)

 

 

Open BIM v akciji

480 Hay Street je 500 mio AUD vreden projekt v nastajanju v mestu Perth v Avstraliji. Projektansko podjetje BPi uporablja najsodobnejše Open BIM rešitve in unikatne mobilne aplikacije da optimira gradbene procese in postavlja nove standarde projektiranja v Avstraliji.

Oglejte si, kako je mogoče sodelovanje različnih orodij preko izmenjave v IFC formatu, in kako je BIMx postal obvezen del predjanja dokumentacije.

GRAPHISOFT nadaljuje z vodilno vlogo v gibanju Open BIM z najboljšimi rešitvami za sodelovanje med arhitekti in inženirji ostalih strok. Z inteligentnim procesom na osnovi modela zgradbe, se izognemu večini napak, ki bi se drugače pokazale šele med gradnjo. ArchiCAD 20 nadaljuje povezovanje z ostalimi strokami preko formata IFC, integracijo oblačne zbirke BIM objektov, polno delujočo licenco BIMx in prihajajočim, LEED in ASHRAE certificiranim orodjem EcoDesigner STAR™.

ac18-openbim-1

 

Podpora nacionalnim standardom IFC formata

Glede na zahteve IFC standarda, je bilo v ArchiCAD vnesenih veliko novih tipov podatkov za ta format. Z njimi je izmenjava BIM modela med strokami postala še natančnejša in lažja.

 ifc-support_for_national_standards
 ifc-open_bim-bimcomponents

Najbolj zaokrožen OPEN BIM™ delotok

ArchiCAD podpira mednarodne odptokodne standarde za izmenjavo BIM modelov IFC. Ti so določeni s strani BuildingSMART IFC 2×3 (Surface Geometry), Basic FM Handover View, COBie in Concept Design BIM 2010 (zahtevan od GSA v ZDA, Statsbygg na Norveškem, in Senate Properties na Finskem. Podpora tem standardom zagotavlja arhitektom brezskrbno izmenjavo v najvišji možni kvaliteti.

ac18-openbim-2

Partnerstvo z BIMobject®

Oblačni portal BIMcomponents.com je prinesel popolnoma nov in enostaven način za pridobivanje tisočev gradbenih, pohištvenih  in konstrukcijskih objektov za uporabo v ArchiCAD projektih.
Partnerstvo s podobnim portalom BIMobjects to še razširi, saj je tudi na njem na tisoče brezplačnih objektov. Na BIMcomponents.com se namreč prikazujejo tudi objekti s portala BIMobjects. Na voljo je tudi poseben add-on, ki še olajša komunikacijo med uporabnikom in proizvajalcem določene opreme.

 bimcomponents-bimobject_partnership

Zaozhuang Culture Center by UDG, www.udg.com.cn

Zaozhuang Culture Center by UDG, www.udg.com.cn

Sodelovanje na projektu

V svoj delotok vključite zmožnosti sodelovanja ki so sestavni del programa ArchiCAD. Delite z udeleženci svoje 3D modele in 2D risbe. Sodelujte s statiki, inženirji strojnih in elektro inštalacij ali kolegi arhitekti.