Revolucija v BIM sodelovanju

Informacijski Model Zgradbe (BIM) prinaša projektivni ekipi edinstven izziv: ko BIM implementiramo v večjem obsegu, sodelaci na projektu pogosto naletijo na ozka grla pri dostopu do modela in upravljanju z dokumentacijo. ArchiCAD zato že vrsto let uporabnikom omogoča uporabo BIM strežnika (BIM Server) - edinstvena rešitev za hkratno delona projektu. Edina Delta Server™ tehnologija na svetu zmanjšuje obremenjenost omrežja na minimum in tako omogoča dostop in izmenjavo modela v trenutku tako znotraj pisarne, kot od koderkoli preko internetne povezave.

Premostimo kontinente: Sodelovanje na BIM projektu s celega sveta

Oglejte si posnetek spletnega webinarja o sodelovanju na BIM projektu. Odkrijte, kako GRAPHISOFT BIM Server pomaga projektantom vpeljati BIM v njihovo vsakodnevno delo na velikih razdaljah. Da predstavitev še otežimo, smo poleg arhitektov, vključili še inženirje drugih strok v en sam BIM projekt z OPEN Collaboration procesom.

 webinar-bridging_continents

Hitrost

bs1

V ArchiCADovem okolju za sodelovanje je dolgo čakanje na dostopnost in sinhronizacijo modela stvar preteklosti. Uporabljena Delta Server tehnologija dramatično zmanjša promet po omrežju, saj se vedno prenašajo samo spremembe v projektu in ne cel projekt. To omogoča brezhibno sodelovanje tudi preko internetne povezave.

Varnost podatkov

bs2

Ena večjih skrbi za vodje projektov je izguba podatkov zaradi težav s strojno opremo ali izpada omrežja; en sam okvarjen računalnik lahko pokvari celoten BIM model. Robustna arhitektura BIM Strežnika zagotavlja, da se podatki, prede se zapišejo v model preverijo in morebitne napake blokirajo, preden bi utegnile ogroziti vaš projekt.

Proces

bs3

Integrirane funkcije za sodelovanje na projektu znotraj ArchiCADa omogočajo dostop in rezerviranje objektov na zahtevo uporabnika v skladu z njegovo vlogo v projektu. Sistem sam  preprečuje spore pri spreminjanju in obdelavi elementov. Arhitekturni biro tako hitro uvede hkratno delo na projektih brez strahu, da bi delo enega pokvarilo delo ostalih.

TeamWork nove generacije

Vsaka licenca ArchiCADa vključuje tudi licenco za BIM Server, ki omogoča novo dimenzijo hkratnega dela na projektu. Zaradi revolucionarne tehnologije Delta Server, se preko omrežja prenašajo le spremenjeni podatki in celoten BIM model. Tako se promet z megabajtov zmanjša na kilobajte, kar omogoča sodelovanje na projektu tudi preko običajne internetne povezave.

 ngtw
 ngtw1

Spoznajte GRAPHISOFT BIM Server

GRAPHISOFT BIM Server je bil oblikovan za arhitekte in ne za IT strokovnjake. Tako deluje v standarnem pisarniškem okolju, brez zahtevne namestitve in na običajni strojni opremi. Najboljše pri vsem pa je, da je licenca BIM Serverja brezplačno vključena v vsako licenco ArchiCADa. Na te predstavitvi si poglejte, da lahko vsakdo namesti in uporablja BIM Server.

TeamWork v akciji

Na spodnjih predstavitvah si lahko ogledate princip delovanja Teamwork funkcionalnosti , ki je vključena v vsak ArchiCAD. Z njihovo pomočjo se boste prepričali o enostavnosti simultanega dela več arhitektov na istem projektu, tudi preko internetna povezave.